Ayurvedische yogatherapie

YogaLes01Ayuryoga-therapie heeft een praktische en therapeutische waarde voor het balanceren van vata, pitta en kapha, de drie dynamische ‘bio-krachten’ in het lichaam.

Tijdens de asanas, de yogahoudingen, gaat er veel aandacht uit naar de instelling bij het uitvoeren van de houdingen. Yoga is meer een reis in persoonlijke ervaringen dan het ‘doen’ van een aantal lichaamshoudingen. Het ervaren van een houding vraagt om innerlijke wijsheid en overgave, een kwaliteit die meer aan het hart dan aan het hoofd verbonden is. Toch is de realiteit dat we vaak door onze mentale tendensen gestuurd worden. Het is goed om zich daar bewust van te zijn en deze ‘natuurlijke neiging’ met aandacht in de praktijk en beoefening van yoga te integreren. Op die manier kan er een dieper begrip van ons eigen lichaam ontstaan en tevens van de onderliggende geest die dat lichaam gebruikt om zich uit te drukken.

Meer begrip leidt tot meer bewustzijn en dat is precies wat zowel yoga als ayurveda nastreeft: ayurveda betekent ‘kennis van het leven’, hetgeen bijna automatisch tot meer heelheid en gezondheid leidt.

 

Coen van der Kroon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: