Ayurveda-Artsen

AnvagLedenAyurveda kent verschillende soorten beroepsbeoefenaars die in Nederland verschillende namen hebben, bijvoorbeeld ayurvedisch arts, ayurvedisch therapeut, ayurvedisch behandelaar en ayurvedic practitioner.

Opleiding
De opleiding tot ayurvedisch arts verschilt duidelijk van de opleiding tot ayurvedisch therapeut, etc. Wie de opleiding tot ayurvedisch arts wil volgen zal daartoe in India een academische voltijdstudie moeten volgen (en afronden) van minimaal 5 jaar. Tijdens de studie wordt niet alleen de ayurvedische geneeskunde bestudeerd en toegepast, maar ook de reguliere/westerse geneeskunde.

Kwaliteit
Om de kwaliteit van de ayurvedische artsen te waarborgen, stelt India hoge eisen aan de kwaliteit en het niveau van de opleiding. Na het voltooien van de opleiding mag u zich Bachelor in Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) noemen. Alleen met dit diploma wordt een arts in India geregistreerd als bevoegd universitair ayurvedisch arts: vaidya, waarvan er in Nederland overigens niet heel erg veel zijn.

Ayurvedisch huisarts
In Nederland komt het voor dat huisartsen zich ook ayurvedisch arts noemen. Deze artsen hebben hun reguliere opleiding geneeskunde in Nederland gevolgd en hebben vervolgens een cursus, om- of bijscholing in ayurveda gedaan. Dit is dus iets heel anders dan een ayurvedisch arts die zijn opleiding in India heeft gevolgd, en deze artsen hebben niet de Indiase universitaire ayurvedakennis en mogen zich geen vaidya noemen. Wat overigens niet wegneemt dat hun kennis en deskundigheid in Europa uniek is. Deze artsen kunnen zich aansluiten bij de beroepsvereniging, de ANVAG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: