Ayurveda en massage

Ayurveda-en-massageAanraking en massage op dieper niveau

Tegenwoordig heeft men het vaak over ‘ayurvedische massage’. Dan denk je al snel aan veel olie, iemand die op zo’n mooie houten massagetafel ligt, een exotische spa-omgeving, of een kuurreis naar India.

Maar Ayurveda heeft eigenlijk veel meer te bieden als het gaat om massage en alles wat daarmee te maken heeft. En dat wat Ayurveda daar te bieden heeft, is echter veeleer onder te brengen in een wetenschappelijke benadering. Deze wetenschappelijke benadering is gebaseerd op de 5 elementen die enerzijds in alle wetenschappelijke takken van de vedische traditie zijn terug te vinden, en anderzijds ook in de westerse wetenschappelijke traditie bekend zijn.

Zelfs de meest moderne wetenschappelijke frontlinie – die van quantumfysica, veldtheorie, en bewustzijnsonderzoek – vinden een feilloze aansluiting bij deze wetenschap gebaseerd op de 5 elementen. Een tipje van de sluier om op te lichten in deze inleiding: een van de 5 elementen is Lucht en lucht huist volgens Ayurveda in de huid. Iedere interactie met, of behandeling van de huid impliceert derhalve een invloed op het element Lucht. Een juist management van het element lucht heeft volgens Ayurveda een diepgaande invloed op lichaam én geest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: