Ayurveda | kruidensoorten

Ayurveda kent in grote lijnen twee soorten kruiden: milde kruiden die ook bij het bereiden van eten worden gebruikt, en milde en sterkere kruiden die met name voor therapeutische doeleinden worden ingezet.

Curcuma Indiase kruiden

Veel van de milde ‘keukenkruiden’ zijn ons bekend uit de Indiase en – door de specerijen-traditie – ook uit onze westerse keuken bekend. We hoeven alleen maar te denken aan de kruiden die worden gebruikt bij het bereiden van speculaas of kruidkoek: kaneel, peper, kardamom, nootmuskaat, etcetera.

Afbeelding: Curcuma (geelwortel) een sterke antioxidant, een kruid met veelvoudige kwaliteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: