Amritapuri ashram

Amma LA 2013Eén van de meest toegewijde en zichzelf opofferende mensen van deze tijd is Mata Amritanandamayi Devi, beter bekend als Amma. Haar oneindige liefdevolle dienstbaarheid en de vele liefdadigheidsprojecten maken haar bij duizenden geliefd als de Moeder van Mededogen.

Amma benadrukt de behoefte aan onzelfzuchtige dienstbaarheid en liefde als tegengewicht tegen de welvaart van het moderne leven. Haar voorbeeld heeft geresulteerd in een groep volgelingen en weldoeners uit India en het Westen, die hun carrières hebben opgegeven om haar moderne educatieve en medische instituten te leiden en om haar liefdadigheidsprojecten voor de armen van de grond te trekken.

Amritapuri ashram werd gebouwd op de geboortegrond van Amma en is uitgegroeid tot het hoofdkwartier van Amma’s wereldwijde missie. De ashram is het spiritueel thuisfront voor Amma’s monastische discipelen (brahmacharis en brahmacharinis) tezamen met honderden devotees (toegewijden). Alle bewoners wijden hun leven aan Godsrealisatie door middel van spirituele beoefening en het dienen van de wereld. Iedere dag reizen Amma’s kinderen uit zowel India als het buitenland naar de ashram voor Amma’s darshan. Zij ontvangt iedereen, luistert naar zorgen, troost, bemoedigt en geeft nieuwe richting aan de levens van velen.

Amritapuri is het levend voorbeeld van een oud Indiaas ideaal dat streeft naar ‘de hele wereld als één grote familie’ (vasudhaiva kutumbakam).
Je treft hier mensen uit allerlei landen – met verschillende talen, gewoonten en religies – die allen vreedzaam onder één dak leven. In hun zoektocht naar de betekenis van het leven vervagen onderlinge verschillen en wordt een ieder een kind van Amma.

‘Kinderen, deze ashram bestaat voor de wereld, deze is voor jullie, voor allen die hier komen’ – Amma

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: