Care en cure: mogelijkheden en beperkingen wellness

Ganesha reinigd vernieuwdWellness is ideaal om als care te dienen en kan als zodanig dan ook fantastisch worden ingezet in een cure-omgeving.

De ayurvedische wellness-behandelingen zijn vooral bedoeld voor diepe ontspanning van lichaam en geest en hebben een voedende werking op lichaam en weefsels.

Wellness kent – vanuit ayurvedisch perspectief – veel waarde toe aan het tot rust brengen van de zintuigen. Rust in de zintuigen leidt immers tot rust in de geest: rust in de geest leidt tot meer welzijn.

Care & cure: beperkingen wellness
Waar ayurveda een bijdrage levert op het gebied van cure – hetgeen een lange en grondige studie vereist – is wellness geen cure-modaliteit, niet in het regluiere medische vlak en ook niet in de klassieke ayurvedische geneeskunde.

Wellness-behandelingen zijn weliswaar deels ontleend aan de oude traditie van pancha karma, echter, pancha karma richt zich op een meer medische en therapeutische benadering, terwijl wellness-behandelingen bedoeld zijn voor een zogenaamde zachte behandeling, waarbij ontspanning en verzorging de hoofdzaak zijn. Naast deze milde benadering kent ayurveda natuurlijk ook een meer medische of zelfs strikt medische benadering van bepaalde klachten, zeker in de indiase praktijk.

Advertenties

3 gedachten over “Care en cure: mogelijkheden en beperkingen wellness

  1. Met de ayurvedische wellness-behandelingen, willen jullie dan bijvoorbeeld vooral de energiestromen in het lichaam beter doen functiospneren of eerder als ontspannende massage?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: