De wetenschapsfilosofie achter Ayurveda

Video Class (0B) – ‘Shadpadartha’:
De wetenschapsfilosofie achter Ayurveda –
zaterdag 26 oktober (Holisan, Lelystad)

Video Class (0B) – ‘Shadpadartha’: De wetenschapsfilosofie achter Ayurveda – zaterdag 26 oktober (Holisan, Lelystad)

‘Shadpadartha’: De wetenschapsfilosofie achter Ayurveda

De tweede video class in deze serie gaat over Shadpadartha – de gehele wetenschappelijke fundering van Ayurveda.

Grondslagen Ayurveda
Dit gaat over een manier van redeneren op grond van specifieke concepten uit de vedische geschiedenis, zonder welke de ware aard – en ook grondslagen – van Ayurveda niet (goed) begrepen kan en kunnen worden.

Redenatie- en gedachtegoed Ayurveda
Een wetenschap bestaat bij de gratie van een aantal uitgangspunten op grond waarvan geredeneerd, gedacht en – in de klinische praktijk – ook gehandeld wordt. Het is belangrijk deze uitgangspunten eerst goed te bekijken, te onderzoeken, trachten te doorgronden, etcetera, alvorens in de verdere studie van Ayurveda te duiken. Eerst dan kan men op één lijn met de oude zieners meegaan in wat zij met Ayurveda bedoelden, in wat zij probeerden duidelijk te maken, en in welke inzichten zij mee gegeven hebben.

Praktisch
Voor de lunchpauze zullen we de twee delen van deze video class bekijken, om na de pauze door te gaan met vraag en antwoord, en we gaan met opdrachten en in kleine groepjes met deze materie verder de diepte in.

Geen makkelijke stof maar uiterst essentieel voor iedere verdere studie van Ayurveda die enige diepte pretendeert te hebben.

Inschrijven: lezingen.holisan.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: