De pure smaak van biologische voeding

Aan de Universiteit van Pollenzo spreekt men van de link tussen emotie en smaak

Aan de Universiteit van Pollenzo Italië, spreekt men van de link tussen emotie, smaak en intelligentie

Volgens ayurveda speelt smaak (rasa) een belangrijke rol bij de medicinale en weefselopbouwende rol van voeding.
Moderne teelt van voeding heeft vaak geleid tot meer bulk en omvang van voedingssubstanties en –soorten. Desalniettemin is bekend dat vooral de betere restaurants biologische producten inkopen wegens de aanmerkelijk betere en completere smaak van biologische voeding.

De uitwerking van de smaken
Ayurveda kent zes smaken en kent aan smaak in het algemeen een belangrijke rol toe; zowel wat betreft de werking van voeding op het lichaam, als de werking van voeding op geest en emoties.

Het pure product
De positieve werking van authentieke, niet gemanipuleerde en zuivere smaken wordt recentelijk ondersteund door de slow food promotors, die dit concept en de praktijk ervan onder andere onderwijzen aan de University of Gastronomic Sciences in Italië. Op deze school wordt ook aandacht gegeven aan de invloed van authentieke smaak op het beschikbaar maken van intelligentie in het menselijk brein.

Smaak en emoties
Ayurveda gaat uit van de link tussen smaak, geest en emoties. Een link die in ons taalgebruik nog steeds is terug te vinden in uitdrukkingen als: een zoete, bittere of wrange ervaring, enzovoorts.

Biologische voeding heeft meer Rasa
Biologische voeding biedt pure en geconcentreerdere smaken. Daarmee wordt de consument ervan een completere en gezondere ervaring van voeding aangeboden, een ervaring die lichaam en geest positief ondersteunt. Mensen die enige tijd biologische voeding gegeten hebben, ervaren vaak ook een andere en diepere beleving van smaak die meer bevrediging geeft. Interessant genoeg heeft in het Sanskriet het woord voor smaak – rasa – ook de betekenis van bevrediging en het (levens) enthousiasme dat daaruit voortkomt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: