Paadabhyanga massagemethode

paadabhyanga | ayurvedische voetmassage

paadabhyanga | ayurvedische voetmassage

Paadabhyanga (massage van voeten en onderbenen)
Is een handige methode ter preventie en behandeling van ziekten. Paadabhyanga neemt in ayurveda een bijzondere plaats in.

Voor het slapengaan
Paadabhyanga kan toegepast als een dagelijks ritueel voor het slapengaan. Volgens een oude Indiase uitspraak blijven ziekten uit de buurt van hen die dagelijks voordat ze gaan slapen zichzelf van knie tot tenen masseren ‘zoals de slang uit de buurt blijft van de arend, zo blijven ziekten weg van u.’

Paadabhyanga variaties
Er bestaan verschillende toepassingen van Paadabhyanga technieken: Hand Massage, de Kaash Schaal en Marmatherapie

Handmassage Techniek
Doormiddel van wrijven en strelen wordt de lokale bloedsomloop en energetische doorstroming bevorderd. De toepassing verbetert de directionele circulatie in de onderste ledematen, van de benen naar de tenen en weer terug. De meest geschikte olie is de Maha Narayana Taila daarnaast zijn ook algemene kruidenoliën geschikt o.a. op basis van sesamolie.

De Kaash Schaal
De Kaash Schaal is een kommetje gemaakt met een speciale selectie van koper en tin (ruw van buiten glad van binnen), deze halfronde schaal wordt ingesmeerd met Kruiden Ghee of goed verwarmde olie. Voetzool en voet worden met een cirkelvormige strelende beweging gemasseerd.
De techniek helpt om gifstoffen uit het lichaam te evacueren en brengt een balans tussen de voet en de lichaamstemperatuur. De Kaash Schaal is ook geschikt bij de behandeling van specifieke Marmapunten.

Marma therapie
5 van de 107 primaire energiepunten (marma-punten) bevinden zich op voeten en handen, door de grote van deze energiepunten zijn ze relatief gemakkelijk te vinden en te behandelen. Marmatherapie helpt om te ontgiften en te verjongen.

Google Authorship for Jules Dorval/3xprim

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: