De fase van de kindertijd in ayurveda

de kindertijd wordt gekenmerkt door een overheersende kapha

de kindertijd wordt gekenmerkt door een overheersende kapha

Iedere fase in in het menselijke leven heeft eigen behoeften en een vorm van uitdrukking. De fase van de kindertijd is die van het leren, de belangrijkste en meest gebruikelijke fase om het even waar op de planeet je ook woont of van welk ras en cultuur je ook bent. Want kinderen zijn overal gelijk, zij gedragen zich als kinderen.

Groeiperiode en de slijmvliezen
De kindertijd wordt beheerst door de Kapha dosha, Kapha drukt zich op het biologische vlak uit als water, het is het water dat overheerst. Het water element is de basis van het leven, van groei en ontwikkeling. Door de vorming van nieuwe weefsels uit water, ontwikkelen kinderen ook veel slijm als bijproduct. Een overvloed aan slijm geeft een slechte vertering, en de slijmvliezen verzamelen eerder slijm dan nieuwe weefsels te creëren.

Verschijnselen bij de overheersende Kapha
Om die reden ontwikkelen kinderen in eerste instantie storingen en ziekten gebaseerd op overtollig slijm die de longen en bronchiën belasten of verkoudheden veroorzaken. Dit zijn typische ayurvedische verschijnselen van Kapha. Welke de dosha van uw kind ook is, de kindertijd wordt gekenmerkt door een overheersende Kapha en het is belangrijk om dit goed in het oog te houden en in te grijpen zodat er geen overbelasting in de slijmvliezen en ziekte ontstaat.

Om die reden bestaan er voedingsadviesen voor onze kinderen die helpen gedurende deze periode de Kapha in evenwicht te brengen. (wordt vervolgt)

Google Authorship for Jules Dorval/3xprim

Bron: David Frawley

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: