Een mens, meer dan een biologisch lichaam

De Ganges Delta, Moeder India

De Ganges Delta, Moeder India

De mens onderscheidt zich doordat hij wordt geboren als bezield wezen, hij is Jiva ‘levend geboren’ een levende ziel. Geboren naar het beeld van de boom van kennis met z’n wortels in de hemel en z’n takken uitgestrekt naar de aarde. De geboorte is als een val uit de hemel naar de aarde in het water van de rivier de Ganges, de wereld rivier.

Lichamen van uitdrukking
De Ganges is een heilige rivier stromend uit de hemel die door de Hindoes wordt gezien als ‘de Moeder’ van India. Shiva zou het water van de Ganges hebben opgevangen in z’n haarbos en zo de eerste schok geïncasseerd van die gigantische waterstroom toen deze op aarde stortte om zo te voorkomen dat de aarde overstroomd werd door het onstuimige hemelwater. Zonder deze goddelijke haarbos zou de Ganges slechts een ordinaire rivier zijn, maar het feit dat het water uit de hemel blijft stromen, wordt opgevangen in een intermediair stadium, om daarna neer te komen op aarde duidt op drie werelden of lichamen van uitdrukking.

Drie lichamen of vormen van bewustzijn
Gelijkend op de Ganges is de mens ook gevlochten uit drie lichamen welke een diepe eenheid vormen. Het zijn drie stadia van bewustzijn: het puur bewustzijn (hoger bewustzijn), het stralend bewustzijn en het lager of stoffelijk bewustzijn. Wanneer wij geboren worden vallen wij direct in de staat van ‘Avidiâ’ of onwetendheid en worden prooi van het egocentrisch bewustzijn, de uiterlijke identiteit welke voornamelijk rondkijkt in een beperkte wereld van stof en schijn.

Meer dan een lichaam alleen
Doortrokken door de ziel wordt ons lichaam belevendigd door verschillende soorten energie, het is een energie lichaam! Waarnemingen, sensaties, gevoelens en gedachten vormen tezamen een concert geschreven voor drie snaren (Guna’s). De mens is dus niet alleen een stoffelijk lichaam opgebouwd uit weefsels, spieren, zenuwen, aderen en botten. Niet alleen een biologisch organisme met een stel hersenen. Wij zijn een spiritueel hart, Ziel en Geest, bewustzijn en deeltjes van de onsterfelijke goddelijke energie in manifestatie.

Ons bewustzijn is in ontwikkeling, wordt weer één geheel en keert langzaam terug naar haar bron.

Google Authorship for Jules Dorval/3xprim

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: