ADD, concentratieproblemen bij autisme, depressie en angststoornissen

autisme, add, concentratie, energie,depressie, angststoornissen, en ayurveda

Veel medicamenten tegen depressie, angst, onrust en slapeloosheid zouden nooit moeten worden voorgeschreven voor kinderen.

Enige notities over autisme, diverse vormen van depressie, angststoornissen en slapeloosheid.

Het autistische kind en de volwassene worden vaak geconfronteerd met depressie, angststoornissen en slapeloosheid.

Deze stoornissen vinden oorzaak in de hersenen en binnen dezelfde centra. Onder andere door uit het evenwicht geraakte controle, regulatie en distributie van de serotonine en dopamine.

Daarbij zijn er nog andere lichamelijke factoren die daar invloed op uit oefenen.

Hyper-gevoeligheid bij autisme

Een voorbeeld, een hoge gevoeligheid tot 10.000 x sterker dan de standaard maakt dat alle voeding die wordt ingenomen, de geur, de smaak, de vezel-structuur een intense indruk maken vanaf de eerste kennismaking. Afhankelijk van het kind of de volwassene zijn deze acceptabel of worden direct afgewezen en in de hersenen gelabeld. Deze hersenen registreren en onthouden de informatie en markeren deze als een brandmerk in het geheugen*.

Het probleem met de voeding

Evenwichtige voeding is dus erg moeilijk want in de loop der jaren wordt soms meer dan 70% van de aangeboden elementen (groente, fruit etc.) afgewezen, is een element van de voeding afgekeurd dans is het meestal onmogelijk om er nog aan te wennen*, smaak en textuur worden onverteerbaar en een nachtmerrie voor iemand met autisme.

Daar ga je met je evenwichtige voeding, vitaminen, mineralen en geen voedingspecialist ter wereld kan daar iets aan doen.

Dus veel vitamines en mineralen die iets kunnen doen aan depressie en andere nerveuze-aandoeningen komen niet binnen via de voeding.

De darm-brein connectie

De darmen en de hersenen staan neurologisch gezien direct met elkaar in verbinding en hebben grote invloed op elkaar. De darmen die verkrampen en belast worden door monotone voeding hebben een kwetsbare flora. Verkeerde bacteriën doen hun intrede, deze produceren gifstoffen die de hersenwerking verstoren en het brein op negatieve wijze beïnvloeden.

Hersenactiviteit vraagt veel brandstof

De verhoogde hersenactiviteit van een autist met asperger kost “erg veel energie” in de vorm van serotonine een neurotransmitter, bij een chronisch gebrek aan serotonine treden diverse vormen van depressie op.

Er bestaan diverse stoffen die het lichaam aanzetten tot de productie van serotonine, het lichaam zet serotonine om in melatonine om te kunnen slapen. Een regelmatig dag/nachtritme is erg belangrijk. Door het daglicht weet het lichaam dat het tijd is om opnieuw melatonine te produceren. Deze cyclus is vaak verstoord bij autisme en ADD, melatonine als supplement kan dan helpen.

Een gebrekkige nachtrust is funest voor de melatonine, serotonine en dopamine balans. Consequentie, depressie, concentratiestoornissen. Stap voor stap raakt het evenwicht zoek.

*hypergevoeligheid en geheugen

De hypergevoeligheid van de zintuigen strekt zich uit over diverse domeinen, niet alleen geluid, het licht en lichtgevoeligheid of gevoel via de huid, de smaak etc., ook emoties of het het denken van anderen, het aanvoelen van stemmingen en indrukken, alles komt explosief en overweldigend binnen.

Daarnaast werkt het geheugen op een manier die nauwelijks is voor te stellen, alles wordt gegraveerd in een roodgloeiende plaat. En die is moeilijk uit te wissen.

Voorbeeld van het geheugen bij autisme

Hoge golven tijdens een zeiltocht blijven in het geheugen hangen zelfs wanneer het water de volgende keer olieachtig glad is, de doorstane angsten worden opgetekend en komen later weer boven. Alleen krachtige mentale oefening en overdenking kan dan nog iets verhelpen. Het water wordt dan wel als rustig gezien maar de angst en de onrust blijft.

Wij ontdekten kortgeleden “de Accessbars therapie” een methode die helpt bij een soort van Reset van de hersenen (wel goede begeleiding vragen!), minstens drie keer terugkeren voor een uur tot anderhalf uur behandeling.

Verpletterende hyper-zintuiglijke waarnemingen

Stel je dan het leven van een kind voor die overweldigd door verpletterende hyper-zintuiglijke waarnemingen van uur tot uur en van seconde tot seconde alles optekent in het geheugen, daar angst-impressies en gevoelens aan verbindt die hij/zij niet kan vergeten. Deze impressies kunnen op ieder moment vanuit het onbewuste bovenkomen en de waarneming beïnvloeden.

Lang leve de vergetelheid!

Serotonine en dopamine- evenwicht zijn absoluut en onmiskenbaar noodzakelijk om aan het brein een basis te geven om enigszins normaal te kunnen functioneren.

Vaak loopt dit helemaal uit de hand voordat een kind het 18e levensjaar bereikt, het hoeft zover niet te komen als je het kind tijdig traint om enigszins grip te krijgen op z’n eigen geest en lichaam.

Permanente angsten leiden tot concentratie-stoornis en oververmoeidheid. Externe- en interne impressies worden zenuwcrisis en zenuw-instortingen die regelmatig terugkomen.

Zet een kind met autisme NOOIT onder druk, pas je altijd aan, dit geldt ook voor de maatschappij, school, examens, wat je verliest is moeilijk terug te krijgen, later heb je spijt, dwing je kind nooit om dingen te doen die hij/zij aangeeft niet te kunnen! Alles komt terecht, op z’n tijd, maar zelden in het rythme van de maatschappij.

Drie fundamentele peilers bij: ASD Autisme Spectrum Disorder en ADD Attention Deficit Disorder

  • Beheersing van lichaam en geest
  • Ondersteuning van lichaam en geest
  • Genezing van lichaam en geest

Zingeving voor het autistische kind en de ouders

Ouders van autistische kinderen ondergaan een soort van rouwproces waarbij zij afscheid nemen van de verwachtingen die zij projecteerden op hun kind.

Een kind blijft tot de volwassen leeftijd in normale gevallen onder de zorgen van de ouders (soms wat langer of korter) maar het zelfstandig worden begint bij normale kinderen al veel sneller. In het geval van autisme blijven de zorgen voor het kind levenslang en in het moeilijkste geval 24 uur per dag.

Ik zeg dit niet omdat ik u van te voren verdriet wil doen, of om u te belasten maar om een zekere realiteit zichtbaar te maken waar je als ouders beter op voor kunt bereiden.

Geef een nieuwe zin aan je bestaan en help ook je kind daarmee want anders red je het gewoonweg niet. Zonder een zeker uitzicht en realiteitszin kunnen je kind en jezelf zich niet verheugen en is er geen weg naar de toekomst.

In Franrijk zijn 80% van de ouders met autistische kinderen gescheiden en meestal blijft de moeder achter met haar kind of kinderen. Dit lijden is niet noodzakelijk als je tijdig een nieuwe zin geeft aan je leven.

Lees het boek van “Iris Grace” voor een positieve aanpak en begrip van autisme!

Werken aan de toekomst van jou en je kind

Jouw kind kan alleen dan z’n depressies overwinnen als er bij voortduring gewerkt wordt aan een aantrekkelijke toekomst.

Deze kan afhangen van de diverse capaciteiten en mogelijkheden van het kind en de ouders.

Sneller oud worden

Houdt er rekening mee dat je na twintig jaar begeleiding van een autistisch kind, zelf ook vaak twintig jaar ouder lijkt als je eigen leeftijdgenoten omdat deze begeleiding enorme menselijke inspanningen vraagt.

Het is een ode aan het leven voor de ouders met deze kinderen om van dag tot dag en uur tot uur al hun energie te investeren voor een moment van geluk van hun kinderen.

Deze ouders slaan vaak de brug die maken dat het kind kan leven en beleven, zij omvatten hun kind met zoveel liefde zodat het kind voor een moment “heel” kan zijn.

Dit verhaal is nog lang niet compleet, er is ook een lijst met ayurvedische middelen, toepassingen en verdere uitleg. Wellicht is er ook plaats voor uw op of aanmerkingen, bijdrage.

Link naar : ADD, concentratieproblemen bij autisme, depressie en angststoornissenLijst ayurvedische middelenAyurveda en autismeAyurveda/autisme, wat je kunt doen

Jules Dorval

Google Authorship for Jules Dorval

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Advertenties

2 gedachten over “ADD, concentratieproblemen bij autisme, depressie en angststoornissen

  1. Beste Jules, bedankt voor het delen van je kennis en ervaring. Mijn zoon van 17 heeft diagnose leerstoornis NLD. Sinds 8 maanden vastgelopen op school/werk door depressie en angsten. Ervaart geen zin in zijn leven. Uw blog is zo herkenbaar, vooral de hypergevoeligheid en de werking van het geheugen.

    NLD blijkt inmiddels geen officiële diagnose meer te zijn en wordt tegenwoordig onder het autismespectrum geplaatst vanwege de betrekkelijk grote overlap met o.m. het Aspergersyndroom. De medische hulp staat met lege handen voor de crisis waarin wij beland zijn. Jouw informatie is het meest behulpzame wat ik op internet ben tegengekomen, dank je wel!

    Omdat er nu echt wat moet gebeuren ga ik starten met ashwagandha en hard op zoek naar een ayurveda deskundige met kennis van autisme. Wellicht kunt u iemand in Nederland aanraden? Verder kijk ik uit naar uw vervolg blogs.

    • Dag Marianne, bedankt voor jou reactie. In de omgeving van Amstelveen kan ik je Alkanada Rao aanraden zij is ayurvedische arts en heeft ervaring met ADD en ADHD. Het is waar dat het spectrum aan stoornissen vaak uit dezelfde bron voortkomt, een ontregeling van de receptoren en neurotransmitters waardoor onrust, angst, concentratiestoornissen etc. ontstaan. De farmaceutische-industrie heeft hier allerlei oplossingen voor (medicamenten) die al op korte termijn erg schadelijk zijn, de meeste artsen weten dat wel, maar die hebben daarna geen oplossing op de plank. Vandaar dat het verbeteren van de darmwerking op natuurlijke wijze, de flora, een veel betere manier is om op een evenwichtige manier neurotransmitters te produceren die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren. Ayurveda heeft een scala aan kruiden en producten voor de darmflora, maar ook een strikt glutenvrij dieet kan goed helpen (dit is helaas wel moeilijk om te doen en vol te houden). Een paar dagen of een dag per week alleen rauwkost en fruit kan ook helpen (kleine stappen maar ieder kleine verbetering is welkom denk ik). Voor een verbetering van de slaap en het inslapen is melatonine 1.9 mg een goede hulp, het lichaam maakt dit normaal zelf aan maar als supplement kan dit veel helpen. TIP: de productie van dit slaap-hormoon is erg ingewikkeld, om die reden gebruiken alle fabrikanten dezelfde grondstoffen, zoals o.a. Solgar, Valdispert is in dit geval veel goedkoper (vooral als je dit hele jaar door nodig hebt) en je weet dat het van dezelfde kwaliteit is. Ik hoop dat jullie er zo wat verder mee komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: